El primer dia del nou punt de cribratge de coronavirus que s’ha instal·lat al Casal de Gent Gran Cotxeres de Sants, ha estat un dels que millor ha funcionat, del conjunt de cribratges de la ciutat. En aquesta primera jornada, més d’un miler de veïns de Sants, Sants-Badal i Hostafrancs s’han fet les proves d’antígens. Aquesta dada ha superat les expectatives de l’Institut Català de la Salut (ICS), que havia pervist fer entre 800 i 1.000 proves en la primera jornada.

Segons ha explicat la responsable del cribratge santsenc, Blanca Funollet, “la ubicació de les Cotxeres de Sants i la connexió amb el metro i el bus han ajudat molt a que els veïns hagin pogut venir”, i ha destacat que els barris cridats al cribratge “són, generalment, molt participatius”.

Tot plegat s’ha plasmat amb un matí i una tarda en què s’han registrat algunes cues d’una trentena de persones que arribaven fins a la carretera de Sants. Tot i això, el temps d’espera per fer-se la prova ha estat d’uns 15 minuts.

En aquest punt de cribratge s’hi fan test ràpids d’antígens, sense cita prèvia. Les proves estan adreçades, sobretot, a la població d’entre 18 i 59 anys. L’horari d’obertura d’aquest punt és de 8.30 a 19.30 h.

Aquest és un dels diversos punts de cribratge que s’han instal·lat a Barcelona i Montcada i Reixac des de l’1 de desembre per detectar casos asimptomàtics entre la població i evitar contagis.

A l’estiu també es van fer diversos cribratges massius a la ciutat, com els de la Trinitat Vella i el Raval.