nens i monitors colònies
Font: ACN

El Departament de Salut ha començat la vacunació dels monitors i els treballadors de les activitats d’educació en el lleure. S’han establert vuit punt de vacunació a tot Catalunya i els vaccins s’administraran entre aquest dimarts i divendres. A Barcelona, es farà al punt de vacunació massiu de Fira de Barcelona. Les vacunes s’administraran aquest dimarts, 20 de juliol, i dijous, 22 de juliol, de 15 a 20 h.

Salut va anunciar la vacunació prioritària dels monitors del lleure la setmana passada, arran de l’increment de contagis de la cinquena onada, que afecten especialment als joves. En paral·lel, des d’aquest dilluns també s’estan fent cribratges gratuïts a les farmàcies amb test d’antígens, tant per als monitors com per als infants d’entre 10 i 16 anys.

Quins requisits calen per vacunar-se?

Els monitors que es vulguin vacunar no necessiten demanar cita. Només han de portar la targeta sanitària o el NIF. Les entitats que organitzen activitats de lleure aquest estiu ja han facilitat un llistat amb els noms dels monitors que no tenen la vacuna i el seu número de la targeta sanitària. En el cas de la Fundació Pere Tarrés, per exemple, hi ha més de 200 persones acreditades per rebre el vaccí, segons han explicat a betevé. Un cop arribin al punt de vacunació s’habilitarà una cua específica per a ells.