Casals d'estiu i colònies

Salut vol fer una barrera al pas del coronavirus en els casals i les colònies d’estiu, i per això ha presentat un nou pla de cribratge. Els infants d’entre 10 i 15 anys que participen en activitats de lleure podran ser testats amb antígens en farmàcies a partir de la setmana que ve. El Departament de Salut ha anunciat que al pla de cribratges en monitors, que ja estava actiu, s’hi incorporen també els infants que participen de les activitats. Els tests seran gratuïts i voluntaris i el cost serà assumit pel sistema se salut públic.

Salut anuncia cribratges a les farmàcies per a les activitats de lleure infantil i juvenil

En el cas de les activitats amb pernocta, com colònies i camps de treball, els tests es faran abans de començar l’activitat, mentre que en els casals la suggerència és fer tests als infants cada tres dies. La secretària de l’Agència de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha justificat la necessitat de la nova campanya de testeig perquè “la situació epidemiològica ha variat de manera explosiva”. Durant els propers dies també es prioritzarà la vacunació dels monitors.

“Cada dia augmenta un 1 % la població amb pauta completa”

En roda de premsa, Cabezas ha celebrat que aquest dimarts es va superar a Catalunya les 8 milions de dosis de vacunes posades, comptant les primeres i segones dosis. La major part de la vacunació que s’està fent aquesta setmana és de segona dosi: “Cada dia augmenta un 1 % la població amb la pauta completa”, ha explicat Cabezas.