La cinquena onada s’ha notat amb un increment destacat dels casos, més recentment en un augment pel que fa a les hospitalitzacions i, ara, l’últim indicador que torna a augmentar és el de les defuncions. En l’última setmana, del 12 al 18 de juliol, s’han notificat 17 morts per covid-19 a Barcelona, segons el Departament de Salut. Ara per ara, ja que aquest balanç encara és provisional, aquesta xifra triplica de llarg les dades de la setmana anterior, cinc decessos comunicats del 5 a l’11 de juliol.

En les últimes sis setmanes, els balanços setmanals de defuncions per coronavirus s’havien mantingut per sota de la desena. A principis de juliol aquest indicador va començar a registrar lleus augments. Del 28 de juny al 4 juliol es va passar de dues a tres defuncions. I la setmana següent, ja se’n van notificar cinc. Les xifres actuals, de 17 decessos en una setmana, s’equiparen a les dades que es registraven a principis de maig.

Més de 40 defuncions en una setmana a Catalunya

Pel que fa a les dades del conjunt de Catalunya, l’última setmana es van comunicar 44 defuncions per covid-19. Aquest balanç encara pot augmentar pel retard de les funeràries a l’hora de notificar les defuncions. De moment, es tracta de 27 decessos més que els comunicats una setmana enrere, 17 morts per coronavirus entre el 5 i l’11 de juliol. Per tant, els balanços s’han duplicat de llarg en l’última setmana.