La Ciutat dels Somnis 2019 estarà més dies oberta perquè les famílies i els nens puguin gaudir de les més de 120 activitats que hi ha programades. En aquesta tercera edició, el festival obre set dies, dos més que en l’edició anterior, i s’amplia fins al 4 de gener. També s’amplia l’espai, que ocuparà 17.000 m² del Palau 2 de Fira de Barcelona i de la plaça de l’Univers.

Una ciutat per aprendre les professions jugant

El festival, que substitueix l’antic Saló de la Infància, torna a recrear una ciutat on els nens poden aprendre noves professions i també participar en activitats que els ensenyaran a tenir cura del planeta.

Entre els carrers d’aquesta ciutat imaginària, els nens i nenes es trobaran una llar d’infants, un supermercat, una clínica veterinària, un cinema on aprendran a ser acomodadors, un bar on faran carreres de safates com si fossin cambrers, un espai de “showcooking” per cuinar, un port, la fira, un parc tecnològic o una gran zona esportiva. També poden entrar a l’Ajuntament i participar en un plenari municipal que pren la forma d’un joc tipus “escape room”. A més hi ha un espai dedicat a la robòtica per a infants d’entre quatre i nou anys, un altre de realitat virtual, per a nens d’entre 10 i 14, una ludoteca de 70 m², i l’anomenat Balcó dels infants, on els més petits podran explicar si els agrada la ciutat i què els agradaria canviar.

Pel que fa a les activitats dedicades a tenir cura del planeta, empreses, institucions i organitzacions expliquen a través d’activitats com estan aplicant 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), impulsats per l’ONU.

Entrades per a La Ciutat dels Somnis, amb dos dies més de festival

La Ciutat dels Somnis està pensada perquè nens de zero a 12 anys la visitin acompanyats de tota la família. El festival obre del 27 al 30 de desembre i, per primera vegada, del 2 al 4 de gener de 10 a 20 h. El preu de l’entrada és de 6 €.

L’Ajuntament donarà més de 2.500 invitacions gratuïtes a diverses entitats socials per facilitar que les famílies més desafavorides puguin entrar al festival. L’esdeveniment també posa en marxa el #SomnisChallenge a les xarxes socials. Aquesta iniciativa convida la gent a compartir una imatge donant una abraçada i, per cada publicació, el saló donarà un euro a la fundació Soñar Despierto, que treballa amb centre d’acollida de menors tutelats per l’estat.