La FAVB i els veïns de l’AV Sagrada Família van donar a conèixer la setmana passada dues propostes alternatives per evitar l’expropiació de pisos propers al temple per construir-hi l’escalinata d’accés. La resposta dels veïns afectats —que viuen als pisos que haurien d’anar a terra— no s’ha fet esperar. Aquest col·lectiu, que s’ha agrupat en l’Associació d’Afectats per la Construcció de la Sagrada Família, rebutja frontalment els projectes alternatius al Pla General Metropolità que van presentar els veïns.

El president de l’associació d’afectats, Salvador Barroso, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que l’única opció viable és “la desafectació total” dels entorns de la Sagrada Família i que no es dugui a terme la construcció de l’escalinata de la façana de la Glòria. “El nostre objectiu és canviar el Pla General Metropolità”, assegura Barroso. En aquesta línia, reclamen que “el barri necessita equipaments” destinats als veïns.

L’Associació d’Afectats per la Construcció de la Sagrada Família, a més, rebutja que l’escalinata fos obra de Gaudí. “Aquesta escalinata no va ser dissenyada per Gaudí”, explica el vicepresident de l’entitat veïnal, Francesc Pla, “igual que el 80 % del temple”.

Pendents del TSJC

El TSJC haurà de pronunciar-se sobre si Gaudí ja va projectar l’escalinata, després d’admetre a tràmit la denúncia veïnal presentada al juliol contra l’ampliació del temple.

Els veïns ja fa temps que batallen contra aquest disseny, i per exemple van fer públic un informe que nega que Antoni Gaudí en sigui l’autor. Tampoc no va agradar l’acord a què van arribar l’Ajuntament i el Patronat per regularitzar les obres del temple perquè no fa cap esment de l’escalinata.