Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dijous al matí a les portes de la Ciutat de la Justícia per donar suport a quatre activistes del dret a l’habitatge que han estat citats a declarar com a acusats arran de la querella penal que ha interposat el propietari d’un immoble.

Tot i la pluja, els Mossos d’Esquadra han impedit que la protesta se situés sota la marquesina d’entrada a l’edifici judicial perquè no tenien permís. Els concentrats s’han situat davant de la porta d’accés, a la via pública.

Protesta activistes habitatge

“És un intent d’aniquilar els drets en matèria d’habitatge”

Els fets es remunten a la primavera d’aquest any. El propietari d’un immoble va interposar un denúncia al Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona arran de la voluntat del Sindicat de Llogaters i de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia d’intentar negociar amb l’arrendatari per impedir el desallotjament d’una família al carrer de la Travessera de Gràcia. Se’ls acusa de coaccions i amenaces, però les entitats encausades neguen els fets i acusen la propietat d’engegar una campanya de criminalització cap a totes aquelles persones que defensen el dret a l’habitatge i d’atacar el dret a negociació. “És un intent d’aniquilar els drets en matèria d’habitatge que hem obert mitjançant la protesta pacífica i la denúncia pública de l’especulació”, afegeixen.