Des de la primavera, l’Ajuntament i la Fira de Barcelona han treballat per actualitzar el format del Festival de la Infància. Així ho han explicat la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés. Finalment, s’ha reorientat per ser un espai de joc i experimentació. El fil conductor serà una ciutat on els nens podran provar oficis de 12 àmbits econòmics presents a Barcelona com la construcció, restauració, salut i medi ambient. L’Ajuntament, també hi estarà representat a la plaça de la Vila de la Ciutat dels Somnis.

Enguany es retallarà el calendari del festival, passarà de nou a quatre dies. La regidora d’Infància ha avançat que segurament obrirà entre el 30 de desembre i el 4 de gener. Segons l’Ajuntament, això permetrà reduir a la meitat el preu de l’entrada per a tot el dia, que costarà sis euros. Una reducció que Andrés ha considerat imprescindible.

Carmen Andrés també ha avançat que en principi ni l’exèrcit ni la policia, inclosa la Guàrdia Urbana, participaran en el nou Festival de la Infància.