El temporal de mala mar que ja ha arribat a Barcelona ha obligat l’Ajuntament a activar el Pla d’actuació d’emergència municipal en fase d’alerta. Aquest pla s’activa quan les onades poden arribar a superar amb una probabilitat alta els 2,5 metres d’alçària, i en les pròximes hores les onades al litoral central podran arribar als cinc metres. En aquesta situació, està prohibit accedir als espigons de les platges i entrar a l’aigua.

Aquest dimarts oneja la bandera vermella a totes les platges de Barcelona. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat per evitar que els ciutadans s’aproximin a les zones prohibides i, així, evitar qualsevol perill. D’altra banda, es recomana als ciutadans que evitin accedir a les platges i tinguin més precaució si s’han de moure pel litoral. Tot i això, i com ja ha passat en altres episodis de mala mar, aquest dimarts, hi havia alguns surfistes a l’aigua.

L’última vegada que es va activar aquest pla en fase d’alerta va ser l’11 de setembre.

La mala mar vindrà acompanyada d’un temporal de pluja que podrà deixar registres importants a Barcelona, sobretot aquest dimecres. En les pròximes hores també serà notícia el vent, que podrà bufar amb cops superiors als 70 km/h.