La pacificació del carrer del Comte Borrell ha estat una obra esperada pels veïns, que dona continuïtat a la reducció de vehicles al voltant del Mercat de Sant Antoni. Estan convençuts que hi sortiran guanyant, però creuen que cal rectificar alguns aspectes. Per exemple, la ubicació dels contenidors d’escombraries consideren que n’hi ha massa en un mateix lloc― i la seguretat viària.

“En 220 metres, ens han posat 18 contenidors”, es queixa Karla Junyent, veïna del carrer, “i en lloc de ser un espai per a vianants sembla que sigui un abocador”. Afirma que la concentració de contenidors implica molèsties de brutícia i males olors.  També es queixa Manuel Piedra, del Frankfurt Jonathan, perquè els contenidors s’han situat molt a prop de la terrassa de l’establiment. “Des que els han posat tinc menys clients a la terrassa perquè els contenidors oloren”, assegura.

La raó n’és que els contenidors s’han retirat dels xamfrans, que s’han convertit en places, i això els ha desplaçat fins a la zona pacificada.

Inseguretat per als vianants

A més de males olors, els veïns es queixen que els contenidors són un perill per a la seguretat viària. Diuen que no deixen veure el trànsit i que això, sumat a que ni cotxes ni camions respecten el límit de velocitat fixat en 10 km/h, suposa un risc.

El regidor del districte s’ha compromès a revisar alguns d’aquests aspectes. De moment, alguns veïns han començat a recollir signatures per demanar canvis en el nou i pacificat carrer del Comte Borrell.