Aquest any el Saló de la Infància ha viscut un procés de transformació total. Canvi de nom, menys dies, entrades a meitat de preu i un tomb total al concepte de la fira. Ara recrea una ciutat imaginària amb equipaments, com hospitals, parcs i llibreries. La cita, anomenada La Ciutat dels Somnis, pretén apropar el món dels oficis als nens i joves d’entre quatre i 12 anys. Després de quatre dies de certamen, els organitzadors es mostren molt contents i asseguren que han superat les seves previsions, malgrat que les xifres de visitants són inferiors a les de l’any passat.

En total, prop de 25.000 persones s’han acostat a la primera edició de La Ciutat dels Somnis al recinte firal de Montjuïc. Una xifra que queda molt lluny de les 90.000 que van passar pel Festival de la Infància el 2016. Cal tenir present, però que l’any passat el festival es va allargar vuit dies, quan aquest any només n’ha estat obert quatre. Els organitzadors, a més,  asseguren que les xifres no són comparables perquè el format d’una edició a l’altra és totalment diferent.

Entre els usuaris sí que s’han fet comparacions. Aquells que han repetit s’han mostrat satisfets amb la nova estructura del festival, que ha ofert moltes més activitats lúdiques, educatives i inclusives. Els més petits que s’han apropat fins a la Fira de Barcelona han pogut participar en més de 100 activitats i provar una vuitantena de professions diverses, des de periodista fins a científics, passant per infermers o artistes. La fira també ha comptat amb espais per deixar volar la imaginació i la creativitat.