Peio Rahola Fabra

, el quart net de Pompeu Fabra, ha estat l’encarregat aquest dimarts de rebre la Medalla de la Ciutat que l’Ajuntament va atorgar al filòleg fa 81 anys. Rahola Fabra ha viscut durant 63 anys a diferents punts de França, des que la seva família s’hi va exiliar durant la Guerra Civil. Ara, en fa tres que viu a Palamós i, des d’allà, s’ha desplaçat al Saló de Cent en l’acte formal d’entrega de la màxima distinció del consistori.

Un dia important

Peio Rahola

, entomòleg de professió, ha afirmat que aquest dimarts ha estat un dia important en el qual s’ha homenatjat el seu avi. “Es tracta d’un guardó que arriba tard, però que finalment ha arribat“, ha dit el familiar de Pompeu Fabra. Tot i que no va arribar a conèixer el seu avi, Peio Rahola afirma haver viscut a prop de la vídua del filòleg els seus darrers anys i que el record que Fabra ha deixat a la família “és el d’una persona atenta, senzilla i molt treballadora“.

L’IEC acollirà la Medalla de la Ciutat

Jaume Collboni, tinent d’alcalde de Barcelona, ha entregat la Medalla de la Ciutat al net de Pompeu Fabra en substitució d’Ada Colau. Durant els agraïments, Rahola Fabra ha entregat el guardó a Joandomènec Ros i Maria Teresa Cabré, representants de l’Institut d’Estudis Catalans. De fet, és en aquesta institució on es conserva tot el llegat del filòleg i lingüista.