La segona edició de La Ciutat dels Somnis, el nou Festival de la Infància, comença aquest dijous amb 120 activitats per a infants de 0 a 12 anys. El saló recrea una ciutat imaginària on els més petits juguen, aprenen i exploren per descobrir a què els agradaria dedicar-se professionalment de grans. Ho fan a través del joc i en un espai on, per uns instants, poden convertir-se en professionals del món laboral.

El saló treballa amb una vocació pedagògica, combinant educació i entreteniment. Un dels principals objectius de La Ciutat dels Somnis és destacar aquelles professions i oficis que permeten el funcionament d’una ciutat com Barcelona. Per això, els petits poden provar de ser veterinaris, futbolistes, infermers, professors, tècnics de laboratori, bombers, missatgers, arquitectes, cambrers, periodistes… fins a més de 100 professions. També es recrearan una trentena d’equipaments com un hospital, una escola, un hotel o l’Ajuntament.

Novetats: més activitats i més espai per als petits

La segona edició de La Ciutat dels Somnis ocuparà 15.000 metes quadrats a Fira Barcelona, un 25 % més que el 2017. També creix en activitats: n’hi ha un 20 % més respecte a l’any passat. Destaquen els tallers, les gimcanes, les proves d’enginy, la construcció i la tecnologia.

Un altre dels plats forts d’enguany és l’esport: s’ha ampliat el pavelló esportiu per patinar, escalar, jugar a futbol o bàsquet o participar en diverses curses. Tant Fira Barcelona com l’Ajuntament de Barcelona han treballat per evitar els estereotips vinculats a les professions i l’esport.

Entrades i horaris

L’entrada per a La Ciutat dels Somnis costa sis euros. Els visitants hi podran accedir del 27 al 31 de desembre, entre les 10 i les 20 h, amb excepció del dia 31, quan es tancarà a les 16 h. La previsió de l’organització és superar els 25.000 visitants de l’any 2017.