La Generalitat torna a prorrogar el toc de queda, però aquest cop ho fa dues setmanes més, fins al 20 d’agost. La Generalitat encara no té enllestida la llista de municipis on s’aplicarà la mesura, que haurà de tornar a rebre l’aval del TSJC.

El motiu és que el govern ha decidit canviar el llindar que estableix a quins municipis s’aplica el toc de queda nocturn. Fins ara s’establia a les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 400 contagis per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. En canvi, ara s’ha decidit rebaixar-ho als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Aquest és el primer cop que el toc de queda es prorroga dues setmanes. Fins ara s’havia fet cada set dies. El govern català, però, ja havia alerta que aquesta restricció estaria en vigor almenys durant tres setmanes. La mesura s’afegeix a la prohibició de mantenir oberta qualsevol activitat a partir de les 0.30 h.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, alerta que els passos enrere, quan es puguin fer, es faran “molt a poc a poc”. Destaca que el confinament nocturn “ha servit” per baixar el ritme de contagis però que “calen encara més dies” per baixar la pressió hospitalària. Assegura que les xifres als centres sanitaris encara continuen “a l’alça”.

Crida a demanar cita per la vacuna: 80.000 dosis disponibles

El govern també ha fet una crida a la població a demanar cita per vacunar-se, tot i ser període de vacances. Plaja ha assegurat que actualment hi ha 80.000 dosis disponibles. “És important no demorar-ho”, assenyala. Salut facilitarà a la ciutadania que es puguin vacunar on estiguin passant la temporada d’estiu, però demana que tinguin en compte que on es posin la primera dosis de la vacuna s’hauran de posar també la segona per no afegir més complexitat i “més pressió” sobre els sanitaris.