Adeu definitiu als antics estudis de cinema Balet i Blay. L’enderroc d’aquest edifici emblemàtic del barri del Coll ja està en marxa. Tot i que l’anunci dels treballs va despertar l’alarma de veïns i entitats, que es van mobilitzar per evitar-ho, finalment l’immoble ha anat a terra. L’Ajuntament de Barcelona va tornar a valorar-lo, però Patrimoni considera que no té elements arquitectònics que permetin protegir-lo.

L’edifici està ubicat al passeig de la Mare de Déu del Coll, número 40. Fa tot just tres setmanes, el districte de Gràcia va encarregar un altre estudi, però l’avaluació municipal considera que l’immoble no té elements per ser catalogat.

El districte també es va posar en contacte amb la propietat per intentar trobar una solució, però finalment les converses no han donat fruit. La màquinaria ha començat a treballar i aquest dilluns a la tarda la meitat de la finca ha anat a terra.

Una màquina fent les tasques d’enderroc

Un centre del còmic, la proposta de veïns i entitats

A l’estudi Balet i Blay es va fer la primera pel·lícula d’animació en color d’Europa, l’any 1945, el llargmetratge ‘Garbancito de la Mancha’. El Grup d’Estudis Coll-Vallcarca i altres col·lectius fa anys que reclamen que es conservi pel seu valor històric i que es destini com a centre d’interpretació del món del còmic i la il·lustració.