toc de queda

El govern de la Generalitzat ha decidit allargar almenys una setmana més les mesures que restringeixen la mobilitat per frenar la pandèmia del coronavirus. La llista de municipis amb toc de queda, però, passa de 165 a 162. En surten municipis com Sitges, Roses o Tàrrega i, en canvi, hi entren d’altres com Figueres, Amposta o Solsona. “És una mesura dura, però efectiva”, ha comentat Patrícia Plaja, portaveu del govern, que ha explicat que es tracta d’una mesura que serveix per reduir la interacció social.

El toc de queda s’aplicarà per criteris epidemiològics a 136 dels municipis, ja que són poblacions de més de 5.000 habitants que tenen una incidència de covid superior als 400 casos per 100.000 habitants. En canvi, hi ha 26 municipis on el toc de queda s’aplica perquè estan envoltats d’altres poblacions on també hi ha aquesta restricció.

Per ratificar la prolongació d’aquestes mesures el govern està pendent de l’aval del TSJC. Un cop estigui ratificat, la norma entrarà en vigor la matinada de divendres i s’allargarà durant una setmana. Tot i això, el govern ha assegurat que el toc de queda se seguirà aplicant per municipis mentre les dades d’infeccions de la covid ho requereixin.