L’arribada de l’agost -i, per tant, de les vacances per a molta gent- s’està notant als centres de vacunació i també en la demanda de cites per rebre el vaccí. Algunes persones que havien de començar el procés de vacunació o que pensen que estaran de vacances quan els toqui la segona dosi han decidit ajornar-la fins al setembre. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, explica que algunes de les persones que estan programades per a aquests dies per rebre la segona dosi no es presenten a la cita.

La situació és nova perquè des de l’inici del procés de vacunació, al gener, la demanda de cites per rebre el vaccí sempre ha estat molt superior a l’oferta de dosis. Salut, però, va alertar fa uns dies que, després de setmanes de col·lapse, hi havia prop de 90.000 cites disponibles per administrar la vacuna de la covid.

Vacunar-se al lloc de vacances

Per pal·liar aquesta situació, Campins ha explicat que el Departament de Salut està intentant redistribuir les vacunes perquè les persones que tenen cita per vacunar-se i no són al seu lloc de residència puguin anar “a qualsevol altre punt de Catalunya”. És a dir, facilitar la vacunació en la destinació triada per passar les vacances.

Coincidint amb aquest descens de la demanda de cites, Salut ha enviat un milió de missatges als menors de 40 anys que encara no han demanat hora per vacunar-se perquè ho facin. La cap d’Epidemiologia del Vall Hebron recorda la importància de rebre el vaccí. “El més important ara és que es vacunin, encara que perdin un dia de vacances”.