La plataforma Casa Buenos Aires ha fet públic que l’Audiència Provincial ha desestimat el recurs que la plataforma va interposar després que al juliol es fes pública una sentència condemnatòria per als ocupants i que n’ordenava el desallotjament. Ara, després de perdre el recurs, es fa imminent el desallotjament dels ocupants de l’immoble. L’entitat ha convocat una concentració al Centre Cívic Vallvidrera divendres, 28 de febrer, a les 17 h.

La catalogació de l’Ajuntament, l’única opció

Segons la plataforma, l’única manera d’evitar el desallotjament és que l’Ajuntament actuï. Per la seva banda, el consistori fa mesos que està en el procés d’anàlisi per catalogar o no l’immoble modernista, però que encara no s’ha conclòs.

El mes de maig, set associacions de veïns dels barris de muntanya van fer una instància conjunta a l’Ajuntament perquè catalogués urgentment l’antic l’Hotel Buenos Aires. A més, l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà – Vallvidrera fa anys que demana que es protegeixi l’edifici, ja que, diuen, té un valor arquitectònic i cultural, però sobretot històric i social per al barri.

La finca fa un any que està ocupada

D’aquí a pocs dies, el 2 de març, farà un any que una vintena de joves de Vallvidrera van ocupar la residència Llar Betània, aleshores propietat dels Pares Paüls (que havia estat l’antic Hotel Buenos Aires) amb l’objectiu que no es convertís en un hotel de luxe o s’acabés enderrocant, ja que l’Ajuntament ja hi havia donat la llicència hotelera i d’enderroc. La plataforma ha obert la casa al veïnat convertint-la en un punt de trobada i d’activitats.

El mes de juliol la plataforma Casa Buenos Aires va anar a judici per la querella que havia interposat la propietat de l’immoble i el Jutjat d’Instrucció número 8 de Barcelona va ordenar de manera imminent el desallotjament de la Casa Buenos Aires i una condemna de multa a tots els ocupants.