Veïns de Sants han celebrat el Carnaval 2020 de manera reivindicativa i s’han disfressat d’una temàtica curiosa: de dol. Ho han fet per protestar contra el tanatori que s’ha previst fer a la finca on hi havia l’antic Happy Park, al carrer dels Comtes de Bell-lloc, 76-78.

Els membres de la plataforma Stop Tanatori s’han vestit de negre i han fet tombes de cartró amb les paraules “Stop tanatori”. Així han volgut escenificar el dol que veuran “cada dia” un cop es posi en marxa el tanatori, que estarà a mans de l’empresa funerària San Ricardo. Carlos Fernández és un veí contrari a aquest nou equipament i ha assegurat que no és el lloc adequat per fer un tanatori: “El barri està en peu de guerra”, ha sentenciat després de lamentar que es van assabentar molt tard que l’Ajuntament havia adjudicat la llicència a l’empresa funerària per tirar endavant al projecte.

Fernández afegeix que l’edifici és patrimonial i que, per tant, no s’hi poden fer obres més enllà de restaurar-lo: “Per on entrarà el cotxe fúnebre? Hauran de tocar sostre. On posaran les càmeres frigorífiques per a quatre sales de vetlla?”, s’ha preguntat. A més, ha advertit que els cotxes fúnebres necessitaran espai al carrer i creu que això traurà places d’aparcament als veïns: “Usurparan l’espai públic als veïns”, ha lamentat.