La consellera de Salut, Alba Vergés, ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre l’expansió del coronavirus (Covid-19) a Itàlia, on ja ha provocat la mort de sis persones. Recorda que de moment no n’hi ha cap cas a Catalunya i que en les properes reunions es decidirà si cal intensificar els protocols. Vergés ha reiterat la confiança en el sistema sanitari.

Vergés ha afirmat que les autoritats sanitàries han d'”estar alerta” i ha deixat clar que els protocols són “vius” i que poden canviar “segons les informacions que arriben de les zones afectades i de les autoritats sanitàries europees o de l’Organització Mundial de la Salut”. En els propers dies hi ha previstes reunions internes al Departament i d’altres amb el Ministeri, que també està en contacte amb les autoritats internacionals, per “si cal ajustar o intensificar els protocols d’alguna mesura”, ha assenyalat Vergés. Les decisions es prendran de manera coordinada amb aquestes autoritats.

Trilla assegura que Catalunya continua “preparada” pel Covid-19

L’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que els protocols i les mesures preventives existents a Catalunya per fer front al Covid-19 ja són els correctes tot i l’arribada del virus al nord d’Itàlia els últims dies. Segons ell, cal “mantenir la calma” i vigilar el que passa allà, i assegura que les autoritats sanitàries catalanes ja estan “preparades” per si el virus afecta el sud de França o altres zones d’Espanya i, finalment, amb tota probabilitat, arriba a Catalunya. El que caldrà fer aleshores, diu, és seguir la pista dels contactes de l’infectat per acotar al màxim els possibles afectats tan aviat com es pugui per no deixar estendre el virus i evitar haver d’aïllar zones senceres.

Trilla diu que cal seguir els consells higiènics i no comprar mascaretes si no és necessari.