Una finca de veïns del carrer de Lancaster, al barri del Raval, ha estat desallotjada per un incendi aquest diumenge a la nit. No hi ha hagut ferits i els afectats han pogut tornar a casa. Sembla que el foc s’ha iniciat al quadre de llums als voltants de les 23 h. Un dels veïns, Juned Ahmad, explica que les flames i la gran quantitat de fum negre que s’ha acumulat a la porta d’accés a l’edifici, on s’ha originat l’incendi, impedia als veïns poder-ne sortir. Segons Ahamd la majoria han hagut de saltar pel balcó de l’entresol que dona al carrer.

Un cop extingit l’incendi, els veïns han pogut tornar a casa tot i que l’edifici està sense llum. Segons els han explicat els Serveis Socials municipals, el subministrament elèctric pot trigar més d’una setmana a recuperar-se.

Imatges del moment de l’incendi

Les imatges captades per alguns veïns de Lancaster que viuen a tocar de la finca afectada mostren el moment de l’incendi. En el vídeo es poden veure dues petites explosions dins de la planta baixa de l’edifici. Ràpidament, un grup de persones intenten apagar el foc amb extintors. En una altra gravació es pot veure la Guàrdia Urbana al lloc dels fets i com impedeix l’accés a l’immoble.

 

ERC acusa l’Ajuntament de deixadesa

La finca on s’ha produït l’incendi és una de les tres que l’Ajuntament va comprar el 2017 per evitar que l’adquirís un fons voltor, després que els veïns denunciessin assetjament immobiliari. Precisament el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha lamentat a través de Twitter que aquest edifici municipal “hagi caigut en l’oblit”. Coronas acusa el consistori de “deixadesa” i lamenta que les famílies que hi viuen han quedat en l’oblit “com si el propietari fos un fons voltor”.