Detenen tres lladres per robar productes de luxe i de primeres marques

Dos homes i una dona han ingressat a la presó preventivament acusats de robar productes de luxe i de primeres marques en diferents establiments comercials. La Guàrdia Urbana va enxampar-los “in fraganti” el 13 de febrer després d’haver robat dues guitarres i un saxòfon en dues botigues d’instruments musicals de Gràcia. Ara bé, la investigació sobre aquest grup criminal va iniciar-se tres mesos abans, el novembre del 2019, per part dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana va identificar un seguit de furts, amb un patró similar, en una cadena de supermercats de Barcelona i a l’àrea metropolitana.

Els arrestats tenen 25 i 21 anys, de nacionalitat romanesa, i se’ls acusa de 39 furts, cinc robatoris amb força i un amb violència. Formaven part d’un grup criminal que també actuava a Terrassa i que s’havia especialitzat a robar productes de luxe i de primeres marques, com ampolles de vi i begudes espirituoses que podien arribar a tenir un valor de 3.000 euros.

Més de sis robatoris en un dia

La investigació va determinar que el grup podia cometre més de sis robatoris en un dia en diferents botigues amb la mateixa manera d’actuar sobre els elements de seguretat (panys, vitrines i alarmes) i que, si eren sorpresos pels treballadors, no dubtaven a utilitzar la violència.

Els Mossos van comprovar que els tres ja havien estat detinguts anteriorment en altres ciutats d’Espanya també per robatoris en comerços. Finalment, el jutge n’ha decretat l’ingrés a la presó provisionalment mentre la investigació segueix oberta. De fet, la policia no descarta més detencions.