L’antic edifici de l’Hotel Buenos Aires fa més de 130 anys que forma part del paisatge de Vallvidrera. Per això, l’Associació de Veïns de Vallvidrera i Amics de Collserola volen preservar aquest patrimoni històric, arquitectònic i sentimental del barri. Shilpa Baliga, de l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà – Vallvidrera, explica que “hem demanat a l’Ajuntament que catalogui l’edifici per tal de protegir-lo. Té molts vincles amb el poble i ens sabria molt de greu si es tirés a terra”.

Una joia modernista a Vallvidrera

L’Hotel Buenos Aires es va inaugurar el 1886 i, durant molts anys, va ser un dels hotels més importants de Vallvidrera. El 1910 s’hi va fer una reforma que va convertir el restaurant de l’hotel en una joia modernista: “Era una obra d’art total en el seu conjunt com a menjador”, explica Julio Vives, autor del llibre ‘Hotel Buenos Aires, un record del Modernisme a Vallvidrera’. És un espai que, considera Vives, es podria recuperar. “És un edifici valuós que recorda la memòria de Vallvidrera en una època interessant de principis del segle XX i s’ha de conservar”, afegeix.

Des de SOS Monuments, Jaqueline Jacquet també considera que s’hauria de conservar l’edifici. Fa més de 50 anys que és propietat dels Pares Paüls, tot i que el 2012 van tancar la residència d’avis Betània i actualment només l’utilitzen per a activitats esporàdiques de grups.