Aquest dissabte, un grup veïns de Vallvidrera han fet pública l’ocupació de l’antiga Llar Betània, on antigament hi havia una residència per a gent gran. Asseguren que els actuals propietaris de l’espai, la Congregació de la Missió, ho volen convertir en un hotel de luxe destinat a xeics àrabs. Segons la societat d’inversors barcelonina, London Private Company, que està en procés de compra de la finca, asseguren que els ocupants parlen d’un projecte que ja no està vigent i del qual ells no tenen res a veure.

Hotel de luxe Vallvidrera

Els ocupants volen mantenir l’habitatge com a patrimoni històric i els agradaria que es convertís en un projecte d’habitatge comunitari que estigués obert a tots els veïns del barri. No només això, fa tres anys van oferir dos milions d’euros a la congregació per transformar l’espai en un projecte de cohabitatge impulsat amb la cooperativa Sostre Cívic, però els propietaris van desestimar la proposta. Els reclamaven 4 milions d’euros, un preu que no podien assolir.

Els veïns denuncien que des de fa set anys la congregació no fa cap ús a l’edifici i que els últims anys no ha fet més que deteriorar-se. Aposten construir un projecte social en lloc d’un complex turístic de luxe. Reclamen així també, que s’aturi l’elitització que està patint el barri. 

Després d’una rua de Carnaval pel barri de Vallvidrera , els veïns han fet pública l’ocupació i asseguren que tenen proves que demostren que fa dies que hi ha gent que hi està vivint. Fet que els protegeix davant d’una possible desocupació imminent. A més, han anunciat que partir d’ara volen que es destini aquest espai com un centre de dia per al barri. Per tot això, l’han rebatejat com a Casa Buenos Aires, com s’anomenava històricament, quan la van construir.

Des de London Private Company expliquen que estan en un procés de catalogació de la finca per part de l’Ajuntament, també que són un petit grups d’inversors de Sarrià, i que, tot i que es podria fer un hotel, encara no han decidit quin serà el projecte defintiu.