Exterior Happy Parc Sants

L’Ajuntament assegura que, si el projecte que preveu obrir un tanatori privat a Sants compleix la normativa, autoritzarà aquesta activitat tot i no compartir-ne el model. Ho ha afirmat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

Serra ha explicat que, de moment, l’Ajuntament ha admès a tràmit el pla especial sobre el projecte de la funerària San Ricardo, i que ara els serveis tècnics municipals estudien si compleix la normativa o no. D’altra banda, també s’obrirà un període d’al·legacions perquè veïns i particulars puguin fer les objeccions que considerin oportunes. El projecte no agrada als veïns, que s’han constituït en una plataforma i que asseguren que faran “el que faci falta” per aturar-lo. Justament aquest dilluns es fa una sessió informativa, impulsada pel districte, en què l’empresa promotora explicarà el projecte als veïns.

El tanatori privat s’ha d’ubicar a la nau on fins fa uns mesos hi havia instal·lat el Happy Parc, el parc de boles més antic de la ciutat, que va haver de tancar per un increment del 300 % en el preu del lloguer.

La funerària pública, més a prop

El regidor de Sants-Montjuïc ha volgut aclarir que un tanatori privat no forma part del model que defensa el consistori. En aquest sentit, Serra ha anunciat que el govern continua treballant per tirar endavant el projecte de funerària pública i que està “a prop d’aconseguir un acord polític amb l’oposició, que fins ara s’hi ha mostrat contrària”. Fa només uns dies, l’Ajuntament va anunciar que s’havien venut el 15 % de les accions que li quedaven de Serveis Funeraris de Barcelona. Segons Serra, aquest percentatge no donava al consistori cap poder de decisió i, en canvi, els feia “còmplices” de les tarifes abusives que cobren, segons el consistori.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc.