uci Hospital Clínic

(ACN) El Grup de Recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, BIOCOM-SC, ha alertat que les UCI superaran els 500 malalts crítics si no hi ha una frenada sobtada dels casos. “El descens de contagis entre els més joves es veu contrarestat “amb escreix” per l’augment de la incidència entre les persones de més de 50 anys, ha explicat l’investigador del grup, Enric Álvarez en una entrevista a RAC1.

Ha apuntat que “el pic d’ingressos als hospitals pot trigar a arribar” perquè els casos entre les persones més grans “han pujat molt de forma ràpida”. L’investigador de la UPC ha insistit que “la mesura clau” per frenar els contagis de les persones majors de 50 anys és limitar les trobades socials i reclama no ajuntar-se més de 10 persones i fer trobades només esporàdicament. Recordem que la limitació de reunions de més de 10 persones es va eliminar el 21 juny, just abans de la revetlla de Sant Joan.

Les mesures estan enfocades a la gent jove

Lamenta que les mesures adoptades pel govern estan enfocades a la gent jove i que “estan funcionant”. Ara bé, “la incidència de 70 a 80 anys ha pujat molt de forma ràpida, les dades han estat molt dolentes”, diu Álvarez. Per això, considera que “la tendència a l’alça es mantindrà fins que no hi hagi una frenada dels contagis entre les persones grans”.

Una de les conseqüències positives de la vacunació és la reducció de les defuncions. Álvarez ha detallat que en les onades anteriors hi havia entre un 2 i un 3 % de morts respecte al total de casos i que ara aquesta xifra és del 0,2-0,4 %.