maletes dels nens de colònies

Per tal de garantir la seguretat i reduir els contagis en l’àmbit del lleure infantil aquest estiu, els departaments de Drets Socials i Salut impulsen, en col·laboració amb la Creu Roja, un dispositiu mòbil per realitzar tests d’antígens ràpids als participants i monitors del grup de convivència en què s’hagi detectat un cas positiu de coronavirus. La mesura prioritza les colònies i activitats que impliquin pernoctació. Segons la disponibilitat, han previst que també atengui casals de vacances i altres activitats diürnes.

En el marc d’aquest dispositiu, quan una entitat de lleure notifiqui un cas entre els seus participants, s’activarà una unitat mòbil per fer tests ràpids a tot el grup de convivència. El personal sanitari indicarà l’aïllament de les persones amb resultat positiu, així com la quarantena al grup de contactes estrets. Si en una mateixa activitat es detecten tres positius o més, els professionals de la Creu Roja informaran del brot el servei de vigilància epidemiològica corresponent.

La mesura se suma a les existents de cribratge a monitors, proves ràpides de detecció a les farmàcies per a infants a partir de 10 anys, joves i personal d’activitats de lleure, o la vacunació prioritzada per a professionals del lleure educatiu.