turistes barri gòtic
Foto: Vicente Zambrano

El Govern alemany ha anunciat aquest divendres la requalificació d’Espanya i els Països Baixos com a zones d’alt risc de contagis de la covid. A la pràctica, implica que els turistes no vacunats hauran de fer quarantena al tornar a Alemanya. A partir del proper dimarts els viatgers sense la pauta completa hauran fer deu dies d’aïllament, que es podran reduir a la meitat si es presenta un test amb resultat negatiu.

El passat mes de juliol, Alemanya va situar Espanya com a zona de risc simple, fet que tenia pocs efectes pràctics per als viatgers que tornaven a casa, ja que només havien de presentar un test negatiu o el certificat covid per demostrar la seva immunitat.

Els contagis tornen a pujar a Alemanya

Els divendres és quan Alemanya anuncia la revisió de la qualificació de zones de risc. La llista es fa seguint els criteris de l’Institut Robert Koch (RKI) i, després, és el ministeri d’Afers Exteriors qui assumeix i implementa la mesura.

A Alemanya tornen a pujar els contagis de manera “exponencial”, segons va alertar la cancellera Angela Merkel aquest dijous. Fa unes setmanes, el país havia aconseguit reduir la incidència a cinc casos de covid a la setmana per cada 100.000 habitants, però la xifra ha anat augmentant de forma lleu però sostinguda fins arribar als 12,2 casos actuals.