Coronavirus, alerta sanitària, restricció d’horaris i pluja. Aquest diumenge s’han donat els ingredients perfectes per a una Barcelona buida. Algunes imatges recordaven els moments de confinament total de fa unes setmanes. La bonança dels últims dies ha contrastat amb una meteorologia adversa que ha provocat que molta gent s’hagi quedat a casa.

Valents que surten a fer exercici

El matí s’ha llevat molt ennuvolat i amb pluja no gaire intensa, però sí continuada. Malgrat les precipitacions, els esportistes, ciclistes i caminants no han volgut perdre l’oportunitat de fer exercici a l’aire lliure, tot i que s’ha vist un volum menor del que és habitual. De nedadors pràcticament no se n’han vist, però les platges estaven plenes de surfistes als quals els importava poc la pluja. La gent que no fa esport també s’ho ha repensat dues vegades abans de trepitjar el carrer. Només els habituals compradors dels diaris, el pa o l’esmorzar del diumenge s’hi han atrevit.

A partir de les 10, una Barcelona buida

A partir de les 10 el panorama ha canvia completament. La platja ha deixat de ser un lloc de trànsit i una Barcelona buida n’ha agafat el relleu. Algunes imatges recorden els dies de confinament total de fa unes setmanes. Només treballadors de la neteja, gent passejant el gos o la policia ocupaven l’espai públic. Els majors de 70 anys, pocs,  han volgut aprofitar el seu moment de passeig fins al migdia.

Barcelona buida diumenge de desconfinament fase 0 Rambles

Nens a casa

Avui, tot i ser diumenge, el volum de famílies amb nens ha estat molt més baix que l’habitual. Lògicament, molts pares han optat per quedar-se a casa o per sortir a fer una breu passeja si la pluja ho permetia. Res comparat amb algunes imatges que s’han pogut veure des que els infants poden sortir al carrer.