FCB torna als entrenaments
@FCBarcelona_cat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut aquest dissabte que el fet que els futbolistes passin els testos per coronavirus sense tenir-ne símptomes dona “un molt mal missatge als ciutadans ja que porta a pensar que hi ha persones amb més privilegis que unes altres”. En el mateix sentit, Vergés ha qüestionat també l’efectivitat del tests massius que empreses privades, com la Seat, fan als seus treballadors abans de la tornada a la feina: “D’un gruix de 30.000 persones tenir poques desenes de positius no soluciona res”, ha explicat. La consellera ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què ha anunciat que els centres d’atenció primària podran fer PCR a les persones que hi arribin amb la simptomatologia de la covid-19 a partir de la fase 1. 

Vergés ha dit que tot i que les empreses privades són “lliures de poder decidir”, els testos massius no són ara per ara “el més recomanable des del punt de vista de salut ni el més útil des del punt de vista de control de l’epidèmia”, ha afegit. El més efectiu, segons la consellera, és determinar quines persones estan contagiades i fer seguiment dels seus contactes per evitar la transmissió de la malaltia. Per això ha descartat, també, prendre qualsevol decisió en aquest sentit en l’àmbit laboral.

Pel que fa als futbolistes, Vergés ha anat més enllà i ha alertat que els tests que han passat aquest setmana els jugadors de Primera Divisió de futbol poden acabar afectant el prestigi dels futbolistes així com el de la Lliga. Pel que fa al conjunt de la ciutadania, Vergés ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador i ha assegurat que es testaran totes les persones que tinguin símptomes i a les quals un facultatiu recomani una prova PCR.