La candidatura majoritària d’estudiants, Fem-la Pública, rebutja la resolució del Rectorat que obre la porta a permetre que els estudiants hagin d’encendre la seva càmera durant la realització dels exàmens finals. Consideren que es tracta d’una decisió “desproporcionada” i que “carrega encara més pressió” a l’alumnat.

Des de Fem-la Pública també afirmen que aquesta possibilitat “vulnera la intimitat dels alumnes” i proposen a l’equip rector i al conjunt del professorat que es plantegi una altra forma d’avaluació.  Expliquen que molts professors ja han optat per altres mètodes més pràctics o de raonament lògic.

Els estudiants accepten que quan van a classe els professors ja els veuen, però consideren que en fer l’examen des de casa, l’espai en què es troben és íntim i “s’hi poden expressar simbologies o estètiques que formen part de la intimitat de cadascú”.

Des del Rectorat defensen que l’enregistrament vol donar garanties als alumnes, segons ha informat l’ACN. Tot i això, els estudiants esperen que en la comissió acadèmica prevista per a la setmana vinent l’equip de la universitat rectifiqui aquesta decisió.