El Govern espanyol ha enviat a Catalunya més de 19 milions d’unitats de material sanitari des de l’inici de la pandèmia. En concret, des del 10 de març i fins al 5 de maig, el Ministeri de Sanitat ha entregat al CatSalut 12,5 milions de mascaretes, 794.000 paquets de detecció del coronavirus i 1.357 respiradors, que s’han repartit per tot el territori. Catalunya és, després de Madrid, la comunitat autònoma que més material sanitari ha rebut per part del Govern, segons les dades facilitades pel ministeri.

Entre el material que s’ha enviat al sistema sanitari català en diferents entregues hi ha, també, 5,2 milions de guants de nitril, més de 42.000 ulleres de protecció, més de 63.000 bates d’un sol ús, 60.800 unitats de gel hidroalcohòlic, més de 130.000 vestits de protecció i prop de 130.000 unitats d’altres materials, com ara davantals. Segons el Govern espanyol, només la Comunitat de Madrid, amb 23,2 milions d’unitats de material sanitari, ha rebut més productes que Catalunya.

En l’opinió d’alguns col·lectius de professionals, els enviaments de Sanitat no han estat, però, suficients per garantir la seguretat del personal sanitari. En aquest sentit, a finals del mes d’abril, el Consell General d’Infermeria es va querellar contra el Govern espanyol per la falta d’equips de protecció i va acusar el president, Pedro Sánchez, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, d’un delicte contra la seguretat dels treballadors.