Alumna amb motxila a l'escola
Foto: Clarens Val

El moviment de famílies que han decidit no portar els seus fills a l’escola aquest curs per la crisi del coronavirus s’han constituït en l’associació Famílies per a la Revolta Educativa (FRE). Consideren que l’inici de curs és un “desastre anunciat” i que hi ha una situació de “descontrol”. Per això demanen als professors que es plantin i creïn, si cal, un sindicat independent, i que convoquin una vaga indefinida. També reclamen als treballadors que exigeixin a Inspecció de Treball de hi actuï.

 Amenacen amb accions legals

Des de FRE consideren del tot insuficients les mesures de seguretat que s’han posat en marxa als centres per evitar els contagis entre els alumnes i el profesorat, i asseguren que si és necessari emprendran accions legals. En un document, l’entitat reclama que no es canviïn més els protocols i les mesures de seguretat dels centres i alerten que denunciaran “pública, administrativament i, si s’escau, penalment” la retirada de les mesures.

Aquest moviment de famílies creu que un dels problemes és el “risc de trencadissa” dels grups estables arreu, i demana que es replantegin serveis com els d’acollida, el menjador, el transport i les activitats extraescolars. Denuncia que hi ha “opacitat”, desinformació i que s’oculta informació sobre els casos positius a les escoles. En aquest sentit, demana el tancament “immediat” de centres on hi ha més d’un grup confinat.