Una escola podria tancar si es donessin dos casos positius  de coronavirus en diferents grups de convivència, tot i que aquesta no serà l’única condició. És un dels punts que preveu el document de gestió de casos de covid-19 a les escoles que ha presentat aquest dijous al matí el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Segons ha explicat Bargalló, els dos casos, a més de ser de dos grups de convivència diferents, també s’haurien de localitzar en dos espais diferents de l’escola, per exemple, en dos edificis separats. Si hi hagués aquesta situació, seria l’autoritat sanitària que, a partir de les dades de traçabilitat i de l’anàlisi epidemiològica, faria la proposta del tancament. En cas que es fes el tancament, seria de 14 dies.

Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, ha recordat que el document de gestió de casos de covid-19 a les escoles pel curs 2020-2021 s’ha dissenyat amb l’objectiu de posar tots els esforços a mantenir les escoles obertes.