aula biblioteca curs 2020-2021

La Fiscalia General de l’Estat ha comunicat que investigarà els pares i mares que no portin els nens a l’escola de forma reiterada i sense cap justificació. En una nota informativa difosa aquest dijous, l’òrgan ha recordat que els menors tenen l’obligació d’anar a l’escola o l’institut malgrat el context actual de pandèmia. “La seva desatenció voluntària, injustificada i persistent comportarà conseqüències legals”, apunta el ministeri públic, que pot engegar una acció penal contra els progenitors.

“L’absentisme escolar constitueix una preocupació per a la fiscalia, ja que l’educació repercuteix de manera transcendental en el desenvolupament dels menors“, apunta l’òrgan. L’autoritat recorda que, d’acord amb les mesures aprovades pel Govern espanyol i les comunitats autònomes, els centres escolars aplicaran protocols de seguretat per garantir l’educació i el benestar dels infants.

Precisament per combatre el fenomen de l’absentisme, la fiscalia demana la col·laboració dels centres educatius: els insta a comunicar-ne qualsevol cas a les comissions locals o provincials d’absentisme.