Els metges interns residents (MIR) han conclòs aquest dimecres tres dies de vaga per reclamar millors condicions laborals. El primer dia, dilluns, 21, van protestar davant del Departament de Salut. L’endemà van tallar la Gran Via i aquest dimecres han fet una concentració a la plaça de Sant Jaume. Segons el col·lectiu, la vaga ha tingut un seguiment del 90 %. Per demarcacions, Barcelona ha estat la que ha tingut un major seguiment, del 93 %, seguida de Girona i Tarragona (90 %) i Lleida (89 %). Pels sindicats, aquestes xifres els col·loquen en “una posició d’èxit“.

Aquest dimecres, el comitè de vaga ha mantingut una reunió amb l’ICS i les patronals de la sanitat concertada. Ha estat la quarta reunió de mediació al Departament de Treball i ha acabat sense acord. Els sindicats qualifiquen de “ridícula” la proposta de l’empresariat, que els ofereix un increment salarial del 5 %, que passaria a ser del 6 % el gener del 2021, la qual cosa suposaria uns 50 euros mensuals.

Noves jornades de vaga

Aquests tres dies de mobilització, però, no en seran els darrers. El col·lectiu assegura que mantindran les protestes fins que millorin “les condicions laborals, retributives i formatives” dels MIR. De fet, mantenen la segona convocatòria de vaga del 28 de setembre al 2 d’octubre.