Canal Salut Escola

Els centres educatius ja estan a punt per l’inici d’un nou curs escolar, atípic i incert, en el marc de la pandèmia pel coronavirus. Davant d’aquest  repte, la Generalitat ha estrenat el canal Salut/Escola: un portal web i un canal a Telegram des d’on s’oferirà informació oficial sobre la situació a la comunitat escolar. L’objectiu del govern és arribar a les famílies de manera directa, perquè puguin conèixer les últimes mesures i actuacions que es prenguin durant el curs i, alhora, prevenir notícies falses o poc contrastades.

Consells per a les famílies

Entre les mesures preventives suggerides, es recomana que les mascaretes siguin higièniques o de tela, i que s’eviti compartir estris i dispositius entre estudiants. També s’informa que no es podrà accedir als centres en cas de tenir més de 37,5º de febre. No obstant això, s’ha informat als pares, mares i tutors que el mal de coll o refredat nasal només es consideraran indicatius de covid-19 si comparteixen altres símptomes de la malaltia, com febre o pèrdua d’olfacte i gust.

Salut i escola

Les escoles hauran de senyalitzar-se

Els centres tindran cartells amb indicacions sobre el sentit del recorregut, recordatoris de la distància de seguretat o consells sobre com cal rentar-se les mans, que les famílies ja poden consultar al canal.

Conèixer les mesures, primer objectiu

El nou canal de CatSalut forma part d’una de les mesures extraordinàries de comunicació que el govern ha engegat per tal de prevenir els possibles brots a les escoles. A més del web i el canal de Telegram, el govern també programarà seminaris web amb professionals del món sanitari en què es podran inscriure tutors, docents i qualsevol persona de la comunitat educativa.