Terrasses plenes desconfinament
Foto: Xavi Calvo

El Procicat ha aprovat aquest dimecres reduir les trobades socials a sis persones, que fins ara es limitaven a 10. La decisió arriba després de la proposta que van fer aquest dimarts els departaments de Salut i Interior per mirar de minimitzar el risc de contagis de coronavirus. La mesura afectarà tot Catalunya tant en l’àmbit privat, excepte les persones convivents, com en el públic. Això vol dir que a les terrasses i restaurants a les taules no podran seure més de sis persones alhora.

Les trobades socials són el principal focus de contagi, a hores d’ara. Majoritàriament es donen, segons la Generalitat, en l’àmbit “interfamiliar i en l’entorn social més proper”. Precisament, el repunt de casos després de vacances ha arribat abans del que esperaven els experts.

No tancar els parcs infantils

D’altra banda, el Procicat ha decidit que no tancarà els parcs infantils, una mesura que s’estava estudiant. Considera que són “espais d’esbarjo beneficiosos per als infants”, però a la vegada suposen un risc de contagi per les “superfícies de contacte freqüent i elevat” i per la dificultat de “mantenir les distàncies”.

En aquest sentit, aclareix les pautes per a les famílies, a qui demana un ús racional dels parcs infantils. Demana no accedir a un parc si ja hi ha un nombre important de nens jugant-hi. També vol que les famílies estiguin menys temps de l’habitual als parcs i que busquin alternatives a l’ús d’espais compartits com els gronxadors o els tobogans.

El Procicat també ha demanat la col·laboració dels ajuntaments per evitar les aglomeracions en aquests punts. D’una banda, vol que reforcin els missatges informatius als accessos als parcs infantils i que en redueixin els aforaments al 50 %. També demana que s’incrementi la neteja de les superfícies de contacte, espais tancats i equipaments per fer exercici.