Aquest dilluns ha estat el primer dia del curs escolar i també el primer en què els parcs infantils s’han omplert d’infants a partir de les 16 h, coincidint amb la fi de les classes. La lectura general és que, un cop fora de l’escola, on s’han organitzat grups bombolla d’alumnes, nens i nenes s’han acabat barrejant en aquests equipaments d’oci.

La majoria dels responsables dels infants s’ho han pres amb resignació. Alguns coincidien a afirmar que “un espai obert no és el mateix que un espai tancat”, i d’altres han explicat que “els nens han de socialitzar i necessiten moure’s”, per la qual cosa a edats molt petites “és impossible que no juguin entre ells fora de l’escola”, han apuntat.

Amb tot, i malgrat haver tornat a l’escola sis mesos després que se suspenguessin les classes el mes de març, hi ha altres pares o mares que han recordat l’obertura d’espais d’oci infantil durant la desescalada, afirmant que “venim de mesos en què hem anat al parc, i si bé les nostres amistats i nosaltres hem mantingut la distància, els nens no [ho fan ara]”.

Què hi diuen els infants?

Potser els infants són els que tenen la lliçó més ben apresa. Quan els hem preguntat quines mesures han de seguir per jugar al parc, hi ha hagut unanimitat. “Rentar-se les mans”, ha dit un d’ells. “No estar gaire a prop de la gent”, ha afirmat un altre. I un tercer ha recordat l’obligatorietat dels majors de sis anys de dur mascareta. Tots tres en duien i han demostrat que s’ho tenien ben après.