taxa contagi àrea bàsica salut
font: Agència de Salut Pública de Barcelona

Segons les dades més recents de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’àrea bàsica de salut 03G, que engloba una part del barri de Sants, és on trobem la Rt més alta. Concretament, la taxa és de 2,12 possibles contagis de mitjana per cada cas positiu de coronavirus. La Trinitat Vella també té una Rt superior a 2 amb un valor de 2,02. Precisament, en aquest barri s’hi han fet cribratges massius i això pot influir en la taxa. Del total de 67 àrees bàsiques en què es divideix la ciutat, aquestes són les úniques que superen el llindar de 2.

En canvi, l’àrea 08I, a la Trinitat Nova, és la que té una taxa més baixa amb 0,57, seguit d’una part del Poble-sec i la Marina del Prat Vermell, amb 0,68. Només hi ha 10 àrees per sota d’1. Però cal tenir present que hi ha 17 àrees sense informació disponible.

Set dies amb una Rt a Barcelona superior a 1

Actualment, la Rt a Barcelona és d’1,21 i fa vuit dies que és superior a 1. Aquest índex indica quantes persones de mitjana pot contagiar un positiu per coronavirus durant una setmana. L’índex més baix registrat correspon al 3 de maig, en ple confinament, amb una Rt de 0,7.