El principal sindicat educatiu, USTEC-STEs, denuncia que se’ls està acabant el material protector entregat pel Departament d’Educació. En una roda de premsa, els representants sindicals han assegurat que molts professors es quedaran sense mascareta per anar a l’aula abans de Nadal. Han alertat també que a”alguns centres” el gel hidroalcohòlic proporcionat per la conselleria també se’ls esgotarà abans de les vacances d’hivern.

Acusacions d’improvisació i irresponsabilitat política

És per això que l’USTEC creu que hi ha hagut falta de planificació al Departament d’Educació i acusen el conseller Josep Bargalló d’haver prioritzat “els criteris econòmics per sobre de la protecció de la salut dels treballadors.” Per tot plegat,  denuncien irresponsabilitat política de la conselleria  i manca de voluntat per trobar solucions. En aquest sentit, els representants laborals dels docents consideren que no s’ha donat la protecció adequada als treballadors que són presencialment al centre.

Els professors vulnerables, desprotegits

El sindicat lamenta, especialment, la “falta d’instruccions i el caos organitzatiu” respecte al personal vulnerable, amb malalties cròniques i les embarassades. En aquest sentit, critiquen que són molts els qui no tenen mascaretes FFPP2. La coordinadora de Salut Laboral de l’USTEC, Anna Gardeñas, considera que la gestió de la crisi sanitària a les escoles ha estat “un fracàs de gestió.”

Els representants dels professors ja van questionar els protocols a l’inici del curs, ara fa tot just una setmana.