El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha dit que anem a un ritme d’increment de pacients crítics “que no podrem sostenir”. Argimon ha remarcat que les dades actuals de contagis són difícils d’interpretar i no reflecteixen la realitat, ja que per Setmana Santa moltes persones no han anat al CAP malgrat tenir símptomes de coronavirus.

Augmenta la pressió assistencial

Davant d’aquest escenari, Argimon ha dit que caldrà esperar els propers dies per poder fer un diagnòstic de la situació actual. Igualment, ha avançat que “no anem bé”, ja que les dades d’aquest dimarts indiquen un increment important de casos. Un altre element que preocupa a Salut és l’augment de la pressió assistencial. Argimon n’ha posat com a exemple l’ocupació dels llits de crítics, que han passat de 400 pacients a 445 en només dues setmanes. Anem a un ritme que no podrem sostenir, ha dit en la mateixa línia del que ja han alertat els hospitals.

Una setmana atípica

Segons Argimon, els dies de vacances s’han comportat com una setmana de dissabtes i diumenges. Un bon exemple en són els positius detectats a través de tests d’antígens ràpids, que aquest dilluns s’han reduït pràcticament a la meitat en comparació amb el mateix dia de la setmana anterior. “Només ahir potser vam detectar més de 300 casos menys, els quals poden haver fet una reunió d’amics o un dinar familiar i, per tant, contagiar gent del seu entorn”, ha afirmat el secretari de Salut Pública, que ha recordat que “és d’aquesta manera com s’està propagant el virus”.

Més restriccions?

El secretari de Salut Pública ha evitat concretar si aquesta setmana el Procicat farà marxa enrere i aprovarà un enduriment de les restriccions anticovid. Tot i això ha dit que l’increment de malalts a les UCI ja és un indicador per “determinar les mesures”.