L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la Generalitat que reconsideri la seva decisió “de forma urgent” i apliqui el confinament metropolità a Barcelona i no el comarcal. Colau insisteix que el confinament comarcal, que entrarà en vigor de nou aquest divendres, 9 d’abril, provoca aglomeracions a l’espai públic en una ciutat molt densament poblada com Barcelona. “Provoca l’efecte contrari del que es persegueix”, alerta.

“Un sentiment molt compartit” pels alcaldes metropolitans

Colau assegura que aquest és un “sentiment molt compartit” pels alcaldes de l’àrea metropolitana. Ha explicat que n’ha parlat amb alguns, com Badalona, l’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet, i comparteixen el mateix diagnòstic. Colau també n’ha parlat amb l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. En aquest cas, aquest municipi no té aquest problema de densitat però l’alcalde, diu, ha entès aquesta visió metropolitana que reclamen.

Colau diu que els municipis metropolitans fan aquest “toc d’alerta” perquè la Generalitat revisi el seu cas. “Per reduir els contactes i els contagis creiem que és evident passar a un confinament metropolità”, alerta.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, també considera “bastant absurd” que el criteri de tancament a Barcelona i els municipis més propers sigui per comarques. Albiol defensa que s’han de prendre mesures per aturar els contagis però creu que s’han de fer amb “sentit comú i lògica”.

Tiana, en contra d’obrir la frontera amb Barcelona

Altres municipis com Tiana, ubicat a la comarca del Maresme, no es mostren a favor d’aquest confinament metropolità. Martorell, alcaldessa de Tiana, entén que Barcelona vulgui “esponjar” la ciutat per evitar aglomeracions, però considera que això els podria afectar. Martorell explica que són un poble petit i que obrir les fronteres en aquest moment podria ser perjudicial, ja que per exemple “el Parc de la Serralada es col·lapsa”. A més, insisteix que en un municipi d’aquestes dimensions —  menys de 9.000 habitants —  “l’Rt puja molt més ràpid que en ciutats grans com Barcelona”. Per aquest motiu, l’alcaldessa de Tiana és partidària d’allargar una mica més les restriccions i assegurar que baixen els contagis.