(ACN) La consellera Alba Vergés ha assenyalat que el Departament de Salut no ha recomanat en cap moment a l’organització del Mobile World Congress (MWC), la GSMA, que prohibís l’entrada a qui hagi estat a la Xina menys de 14 dies abans i a les persones de la província de Hubei, decisions anunciades aquest diumenge per prevenir el coronavirus. Vergés ha assenyalat que la GSMA, com a organització privada, pot prendre aquestes mesures addicionals i que són, “més que per salut pública, per combatre també l’epidèmia de la por i donar tranquil·litat a les empreses, als visitants i a l’entorn”.

Tot i que en les darreres hores Amazon i també Sony, DoComo i Umidigi s’han sumat a les baixes al congrés, la consellera ha insistit a donar un missatge de calma.

Catalunya, preparada per atendre el coronavirus

Vergés ha afirmat que ni els criteris de salut pública ni la informació disponible fins al moment havien portat el Departament de Salut a recomanar mesures com les que ha anunciat la GSMA en les darreres hores. La titular de Salut ha indicat que en les dues setmanes que queden perquè se celebri el Mobile World Congress (MWC), del 24 al 27 de febrer, continuaran treballant “molt estretament” amb la GSMA, com han estat fent des que el coronavirus es va començar a propagar i davant de la imminència del congrés de telefonia mòbil.

Com ja va dir en una roda de premsa divendres a la tarda, Vergés ha insistit que el sistema de salut de Catalunya està “preparat per detectar i atendre” un cas eventual de coronavirus. També ha recordat que Catalunya és una zona de risc baix. Tot i aquest missatge de tranquil·litat de les autoritats sanitàries a Catalunya, són set les multinacionals que han anunciat en els darrers dies que cancel·len la participació en el Mobile —LG, Ericsson, Nvidia, Amazon i aquest dilluns s’han sumat Sony, DoCoMo i Umidigi-. Sobre les baixes, la consellera ha respost que són “empreses globalitzades que prenen les seves decisions”.

Les mesures que ha previst el MWC

Les persones que hagin estat a la Xina menys de 14 dies abans —s’haurà d’acreditar amb el passaport o un certificat mèdic— no podran accedir a aquesta edició del Mobile ni tampoc qui provingui de la província xinesa de Hubei, epicentre del brot. Altres mesures que l’organització ha previst són implementar controls de temperatura o que tots els assistents certifiquin que no han estat en contacte amb ningú infectat.