L’alerta pel coronavirus no fa modificar, de moment, els plans dels organitzadors del Mobile World Congress. Aquest dilluns les càmeres de betevé han pogut captar com els operaris estan treballant al recinte firal de la Gran Via per deixar-ho tot a punt. D’aquí a 15 dies milers de congressistes arribaran a Barcelona per participar en el congrés tecnològic més important del món i a l’entrada es trobaran amb un cartell informatiu amb consells sanitaris per fer front al coronavirus.

Entre les recomanacions: rentar-se les mans amb freqüència, no tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans i anar als serveis mèdics en cas de trobar-se malament. Fa dies els organitzadors del Mobile ja van explicar que es prendrien mesures preventives dins el congrés per evitar contagis.

Entre altres, no es permetrà l’entrada als congressistes provinents de la província de Hubei, una de les zones de la Xina més afectades pel coronavirus. En un comunicat, l’organitzador del MWC ha detallat que tots aquells que hagin estat a la Xina hauran de demostrar haver-ne sortit 14 dies abans del congrés amb un segell al passaport o un certificat i també se’ls prendrà la temperatura. Després de l’anunci de Sony, que aquest dilluns ha confirmat que no vindrà al Mobile World Congress, l’Ajuntament ha volgut fer una crida a la calma i ha assegurat que Barcelona “no preveu cap escenari que no sigui celebrar el Mobile”.