El Departament de Salut de la Generalitat ha enviat un missatge de calma per l’arribada del Mobile World Congress. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest divendres a la tarda per explicar les noves mesures contra el coronavirus durant el MWC. Una compareixença que ha tingut lloc poques hores després que Ericsson hagi comunicat que tampoc no participarà en el congrés de telefonia mòbil.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha assegurat que “no hi ha cap raó objectiva perquè les empreses no vinguin a Barcelona”. Guix ha recordat que no hi ha cap cas a Catalunya i que només hi han hagut quatre casos sospitosos que han estat ràpidament descartats. El secretari de Salut Pública ha explicat que s’estan portant a terme tots els protocols necessaris i fent contactes setmanals amb l’organització del congrés per tal d’estar coordinats en cas que es pogués detectar qualsevol cas sospitós. Precisament, Vergés, ha dit que “no podem garantir que cap cas arribi a Barcelona, però sí que la resposta serà idònia”. Fa pocs dies, el departament va activar el protocol davant de possibles casos de coronavirus a Catalunya.

L’epidemiòleg de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha traslladat un missatge de tranquil·litat “la malaltia és de baixa probabilitat i estem preparats” i ha ironitzat “si hi hagués d’haver 250.000 casos de coronavirus pel MWC, jo no seria aquí. Marxaria”. També ha recordat que quan hi va haver l‘epidèmia de Zika al Brasil l’organització es va plantejar anul·lar els Jocs Olímpics però, finalment es van celebrar i ningú no es va contagiar.

Una altra de les mesures que es portaran a terme durant el congrés de telefonia mòbil serà intensificar el nombre de dispensadors de gels desinfectants i tot tipus de documents amb informació sobre el contagi i els protocols de detecció per als congressistes.