El degoteig de baixes per al Mobile World Congress 2020 no s’atura. Aquest dilluns les empreses Sony, NTT DoCoMo, Umidigi, Gigaset i Ulefone han anunciat que no assistiran al congrés de telefonia mòbil per l’alerta pel coronavirus. Amb aquestes ja són nou les grans companyies que han cancel·lat la seva participació en el MWC. La multinacional Sony ha explicat en un comunicat que ha pres aquesta “difícil” decisió perquè dona la màxima importància a la seguretat i el benestar dels seus treballadors, socis, clients i mitjans de comunicació.

Sony ha agraït la comprensió i el suport “en aquests temps de canvis”. Tot i que no hi anirà físicament, la companyia manté la presentació dels nous models de la marca per al 24 de febrer, però ho farà a través del seu canal de Youtube.

Altres baixes del MWC

També aquest dilluns hi ha hagut dues renúncies més. D’una banda, la de l’empresa NTT DoCoMo, principal operadora de telefonia nipona. En un comunicat, ha dit estar compromesa “diàriament” amb la seguretat dels seus clients, les empreses associades i els seus treballadors. Per una altra banda, la de la companyia xinesa Umidigi. A través de les xarxes socials, ha informat que prefereix mantenir els seus empleats “treballant en un ambient segur i en quarantena per respectar tota la resta de gent del món“.

Les últimes empreses a anunciar la seva baixa en el Mobile aquest dilluns han estat l’empresa tecnològica alemanya Gigaset i la companyia xinesa Ulefone. La primera ho ha fet com a mesura de precaució per als seus empleats a causa de “les implicacions i riscos” del coronavirus. Per la seva banda, Ulefone lamenta no poder-hi ser però ha explicat que prioritzen “garantir la seguretat” de treballadors, socis i clients.

Nou cancel·lacions pel coronavirus

Fins ara, nou empreses han declinat assistir al Mobile entre el 24 i el 27 de febrer pel mateix motiu. L’última a fer-ho va ser Amazon aquest diumenge, però abans ho van fer la sud-coreana LG, la companyia sueca de telefonia Ericsson la nord-americana Nvidia. Però, segons ha pogut saber betevé, una de les grans companyies tecnològiques i amb més presència al Mobile, Samsung, sí que manté que participarà en el congrés. Afirma que segueix les instruccions de l’OMS i que ja està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat.

Tot i les cancel·lacions anunciades, els organitzadors del Mobile insisteixen que no hi ha cap perill pel coronavirus i que reforçaran les mesures de seguretat. També impediran l’accés al congrés a totes les persones procedents de Hubei. Des de l’Ajuntament de Barcelona no preveuen que es cancel·li aquesta cita tecnològica i des del departament de Salut fan una crida a la tranquil·litat.