L’organitzador del Mobile World Congress (MWC), la GSMA, ha assegurat que el congrés se celebrarà del 24 al 27 de febrer malgrat les baixes d’empreses com Ericsson, LG, Nvidia i Amazon, la qual ha estat l’última a anunciar que no hi assistirà pel brot de coronavirus.

A més, la GSMA ha anunciat mesures addicionals i no permetrà l’entrada als congressistes provinents de la província de Hubei, una de les zones de la Xina més afectades pel coronavirus. En un comunicat, l’organitzador del MWC ha detallat que tots aquells que hagin estat a la Xina hauran de demostrar haver-ne sortit 14 dies abans del congrés amb un segell al passaport o un certificat i també se’ls prendrà la temperatura.

L’organització del Mobile també ha recordat la resta de mesures que es prendran durant la cita per evitar contagis, com l’augment de punts amb gel antibacterians a la Fira de Barcelona, la desinfecció de micròfons i un telèfon d’atenció mèdica les 24 hores, entre d’altres.

Tot i les baixes de grans empreses, la GSMA ha destacat que encara són més de 2.800 expositors forts els que participaran en aquesta cita mundial de la telefonia mòbil. Divendres, el Departament de Salut va fer una crida a la calma i dissabte l’alcaldessa, Ada Colau, va assegurar que el Mobile es podrà celebrar amb normalitat.