Tot i que encara no hi ha hagut cap cas de coronavirus a Catalunya, la preocupació entre els barcelonins va en augment i això s’ha notat especialment a les farmàcies. Fa poc més de dues setmanes van exhaurir les mascaretes i ara han confirmat que estan acabant l’estoc d’alcohol antisèptic, el gel per desinfectar les mans. De fet, a la majoria d’establiments ja no en queden pots petits, els de viatge, i només se’n poden aconseguir els de litre.

És una situació que es repeteix a diverses farmàcies de la ciutat. Neus Hierro, de la Farmàcia Torres, ho reconeix: “Els nostres proveïdors se n’han quedat sense i hem buscat proveïdors amb els quals no treballem normalment i ens han dit el mateix”.

Els farmacèutics expliquen que la majoria de persones que volen comprar aquest gel tenen previst viatjar properament, sigui a la destinació que sigui. També hi ha molta gent d’origen asiàtic que en compra i persones que freqüenten zones o equipaments turístics, com hotels. A més, apunten que cada vegada hi ha més barcelonins que van a buscar aquest producte per tenir-lo a casa.

La prevenció no fa nosa

De moment, el risc de de contagi a Barcelona és molt baix i no hi ha hagut cap cas de coronavirus a Catalunya. Malgrat tot, des del sector reconeixen que prendre mesures preventives és bo. A més, rentar-se les mans amb alcohol antisèptic també pot evitar altres malalties com, per exemple, la grip.