L’empresa nord-americana de targetes gràfiques Nvidia ha informat que cancel·la la participació en el Mobile World Congress (MWC) per l’amenaça del coronavirus. La notícia s’ha sabut el mateix dia que l’alcaldessa, Ada Colau, ha fet una crida a la calma per evitar més anul·lacions. La companyia –que fabrica xips gràfics i targetes gràfiques- ha anunciat que enguany no enviarà els seus empleats a Barcelona per assistir del 24 al 27 de febrer al MWC i s’afegeix així a les absències anunciades d’Ericsson i LG. “N’hem informat ja l’empresa organitzadora GSMA. Atès els riscos de salut pública pel coronavirus, la nostra principal preocupació és garantir la seguretat dels nostres col·legues, socis i clients”, ha apuntat Nvidia en una breu entrada al seu blog. “Ens sap greu no poder assistir al Mobile, però creiem que és la millor decisió”, ha continuat l’empresa nord-americana.

Nvidia, una de les empreses patrocinadores d’aquesta edició, tenia previst un total de 10 sessions informatives i taules rodones al Mobile 2020, així com l’organització, juntament amb el Mobile, d’un centre d’intel·ligència artificial i la connectivitat 5G. “El MWC és una de les conferències tecnològiques més importants del món i estàvem desitjant compartir el nostre treball en intel·ligència artificial, 5G i vRAN amb la indústria”, ha lamentat la companyia nord-americana, que finalitzat agraint “el lideratge” de GSMA i els seus esforços continus per “garantir la seguretat de tots els assistents”.

Un MWC descafeïnat?

Segons el portal especialitzat en tecnologia i electrònica CNET, la preocupació per un possible contagi ha fet que Samsung, el fabricant de mòbils més important del món, s’estigui plantejant reduir la presència al MWC i desplaçar menys treballadors dels Estats d’Units i Corea, concretament els alts executius, i enviar-hi treballadors europeus. Paral·lelament, ZTE ha cancel·lat la conferència de premsa i empreses com Huawei i Oppo han informat que revisaran tots els treballadors per si tenen febre.

Justament aquest divendres, des de GSMA van fer un comunicat en què lamentava la decisió d’Ericsson de no assistir al congrés, després de l’anunci de la companyia. L’organitzador del Mobile ha advertit del possible impacte dominó que podia tenir que no hi participés. D’altra banda, GSMA també ha afirmat que segueix avaluant l’impacte potencial del coronavirus i els protocols que es duran a terme i, de moment, ha assegurat que la cita mundial de la telefonia mòbil continuarà segons el previst.